O nas

Naszym celem jest Wsparcie rozwoju przedsiębiorczości cudzoziemców na terytorium RP.

Nasz program wsparcia obejmuje szeroki zakres usług i narzędzi, które mają na celu ułatwienie prowadzenia aktywności biznesowej w Polsce. Wspieramy beneficjentów w kwestiach formalnych i biurokratycznych, pomagamy w procesie uzyskiwania wymaganych dokumentów oraz zezwoleń aby dostosować się do polskich przepisów i standardów.

Kim jesteśmy?

Jesteśmy fundacją rozwoju przedsiębiorczości „Twój biznes bez barier”. Fundacja działa na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej oraz poza jej granicami. Posiadamy osobowość prawną poprzez wpis do KRS. Fundacja działa na podstawie przypisów ustawy z dnia 6 kwietnia 1984 roku o fundacjach (Dz. U. z 2020 r. poz. 2167 ze zm.)

Czym się zajmujemy?

1. Doradztwo biznesowe
2. Doradztwo prawne
3. Doradztwo zawodowe studentom i młodzieży
4. Usługi księgowo-rachunkowe
5. Doradztwo marketingowe
6. Pomoc w legalizacji pobytu i pracy cudzoziemców
7. Adaptacja cudzoziemców w Polsce
8. Szkolenia tematyczne w różnych językach

Nasze zadania

1. Wspieranie rozwoju przedsiębiorczości przez cudzoziemców oraz polaków na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej.
2. Inicjowanie i wspieranie nowatorskich rozwiązań w różnorodnych dziedzinach życia, a szczególnie w  organizacji przedsiębiorstw.
3. Propagowanie wykorzystania nowoczesnych technologii w prowadzeniu biznesu.
4. Wspieranie inicjatyw społecznych, gospodarczych i kulturalnych.
5. Propagowanie wśród obcokrajowców i studentów otwierania działalności gospodarczych oraz naukowa działalność kształcąca w kierunku prowadzenia przedsiębiorstwa.
6. Upowszechnianie postaw przedsiębiorczości społeczeństwa i wzrostu innowacyjności polskiej gospodarki, a także pomoc w tworzeniu i rozwoju nowych przedsiębiorstw opartych na bazie innowacyjnych pomysłów.
7. Promowanie przedsiębiorczości.
8. Integracja społeczna i kulturalna cudzoziemców.
9. Rozwój potencjału gospodarczego oraz poprawa jakości życia społeczności.
10. Wspieranie inicjatyw naukowych służących rozwoju nauki , techniki, innowacyjności, wynalazczości oraz nowoczesnych metod edukacyjnych.
11. Działalność informacyjna i doradcza.
12. Promocję Rzeczypospolitej Polskiej wśród cudzoziemców oraz za granicą.

Dlaczego my?

Zapoznaj się z listą, która rozwieje twoje wszelkie wątpliwości.

Nasza fundacja ma doświadczenie w pracy z cudzoziemcami i zatrudnianiem ich w Polsce. Dzięki temu posiadamy wiedzę i umiejętności, które pozwalają nam skutecznie pomagać naszym klientom w załatwianiu formalności i znalezieniu kontrahenta.

Jesteśmy fundacją, która działa zgodnie z najwyższymi standardami etycznymi i zawodowymi. Nasza praca opiera się na rzetelności, odpowiedzialności i profesjonalizmie.

W naszej pracy zawsze stawiamy na indywidualne podejście do każdego beneficjenta. Rozumiemy, że każda osoba ma swoje potrzeby i oczekiwania, dlatego nasza praca zawsze opiera się na konkretnych wymaganiach podopiecznego.

Dzięki naszej pracy z wieloma firmami oraz instytucjami, posiadamy szeroką sieć kontaktów w Polsce, która pozwala nam na szybkie i skuteczne załatwienie różnego rodzaju formalności.

Oferujemy nie tylko pomoc w znalezieniu kontrahenta, ale również doradztwo w zakresie aktywności biznesowej oraz załatwienia formalności związanych z pobytem w Polsce.

Nasza fundacja stawia na wysoką jakość usług, dlatego zawsze dokładamy wszelkich starań, aby nasze działania przynosiły jak najlepsze efekty dla beneficjenta.

Jesteśmy fundacją, która stawia na transparentność w swoich działaniach. Nasze ceny są jasno określone w cenniku, a każdy klient może liczyć na pełną informację na temat naszych usług.

Nasza fundacja cieszy się pozytywnymi opiniami beneficjentów i klientów, którzy doceniają naszą skuteczność i profesjonalizm.

Odpowiedzi na często zadawane pytania (FAQ)

Należy zapoznać się z regulaminem oraz wypełnić formularz zgłoszeniowy.

Beneficjent jest osobą fizyczną świadcząca usługi pod osobowością prawną fundacji.

Należy zapoznać się z regulaminem oraz wypełnić formularz zgłoszeniowy.

Działając w Fundacji, możesz opłacać składki na dobrowolne ubezpieczenie zdrowotne lub skorzystać z płatnego-prywatnego pakietu medycznego. Ubezpieczenie w Fundacji jest dobrowolne.

Niezależnie od Twojego poziomu przychodów płacisz zryczałtowaną stawkę 400 zł netto miesięcznie. Fundacja nie partycypuje w Twoich zyskach.

Użyczenie osobowości prawnej Fundacji, pomoc w legalizacji pobytu, księgowość, doradztwo prawne i podatkowe, szkolenia i indywidualne konsultacje z ekspertami.

Działając w Fundacji, płacisz podatki zgodnie z Ustawa z dnia 26.07.1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych

Z dniem podpisania umowy współpracy z Fundacją pomożemy Ci wystawić fakturę dla Twojego kontrahenta.

Każda forma, która nie wymaga licencji, pozwoleń i koncesji.

Do każdej umowy podchodzimy indywidualnie. Umowa którą podpisujemy jest to umowa trójstronna, pomiędzy kontrahentem, fundacją oraz beneficjentem.

Ponieważ działasz pod osobowością prawną fundacji. Zgłoszenie do ZUS-u jest dobrowolne.

Umowy z Twoimi kontrahentami podpisywane są przez Zarząd Fundacji

Umowa zawierana jest na 36 miesięcy z 2- miesięcznym okres wypowiedzenia. Minimalny okres współpracy to 2 miesiące.
Na umowach widnieją dane rejestrowe Fundacji oraz Twoje Imię i Nazwisko
Nie, Fundacja wspiera osoby fizyczne w każdym wieku.

W przypadku zaistniałej potrzeby (szkolenie , spotkanie z klientem, doradztwo, umowy) możliwe jest bezpłatne skorzystania z naszej sali konferencyjnej

Jak najbardziej, pragniemy aby wszyscy nasi Beneficjencji mieli możłiwość wzajemnych relacji

Tak, obsługiwane przez nas języki: angielski, rosyjski.

Każdy beneficjent w ramach wsparcia musi brać udział w obowiązkowych szkoleniach przygotowujących beneficjenta do otwarcia i tworzenia własnej działalności gospodarczej po zakończeniu programu wsparcia.

Chciałbyś rozpocząć współpracę z nami?

Pracujesz lub rozwijasz własny biznes? Jesteś niezadowolony ze swoich dochodów? Nasz zespół doradców pomoże Ci zwiększyć Twój dochód. Jeśli szukasz wsparcia i chcesz rozpocząć z nami współpracę, skontaktuj się z nami już dziś!
pl_PLPolski